søndag, november 19, 2006

Tur til "Cape Sotra" 18-19.november

Lørdag 18.november var sju glade seilere (Siv, Iselin, Ida, Gunnar, Stein-Arild, Christoph og Jarle) klare for seiltur til hjemstedet til Gunnar på sydspissen av Sotra, Hummelsund. I utangspunktet var det 15 stykker som hadde meldt seg på og vi skulle bruke tre båter, "H.P", "Mille" og "The Legend Of Oz" (Den siste Christophs 41 foter), men på grunn av et en del trakk seg fra turen så brukte vi kun Christophs båt.
Ved avreise fra Dikkedokken rett før klokken ti på lørdag var det rimelig "friskt", og friskere skulle det bli. På grun av at Gunnar forsov seg så plukket vi han opp på veien ute på Sotra, så satte vi stø kurs sydover. På turen nedover så hadde vi det meste av vær, MYE vind (Oppe i rundt 20 m/s, så vi måtte ta rev etter rev i seilet, til slutt tre stykker), MYE hagl, MYE regn og litt sol. Vi begynte å nærme oss Hummelsund i 4-tida, og da var det ganske tøffe forhold ute på sjøen, bølgene hadde også begynt å bygge seg opp, så vi fikk kjørt både båt og mannskap litt hardt. Land i sikte...
...vel i havn så fikk vi byttet fra våte til tørre klær, very nice, og det var ikke så dumt å ha et underlag som ikke beveget seg under føttene heller. Godt å komme seg i hus etter en lang dag på sjøen. Gunnar disket opp med nykokte krabber, så vi koste oss med god mat og godt drikke (Stor takk til "mamma-Storebø" som lot oss herje i kjøkkenet hennes). Etter mat så ble det mer godt drikke, røverhistorier og jeg tror vi fikk diskutert de mest utrolige emner.
Søndag så var planen å stå opp halv 9 (Sivs forslag), men det skjedde aldri...det ble vel nærmere halv 11 før vi kom oss ut av soveposene. Før vi la ut på sjøen igjen så koste vi oss med en skikkelig frokost. Vel ute på sjøen så tok vi turen utom Marsteinen fyr for å se på et undervannsskjær der bølgene bryter. Facinerende saker, og skummelt hvis man ikke er klar over at det er det... Det var ikke like mye vind på vei tilbake, men likevel brukte vi kun 3.5 time tilbake til Bergen, mot rundt 7 timer ut til Hummelsund.På tross av ruskevær så har vi hatt en utrolig bra tur, deilig å merke at man lever. Det er vel så gøy å seile på vinteren som om sommeren :)

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Jeg ville bare si takk for en storartet tur!! -iselin

20 november, 2006 09:21  

Legg inn en kommentar

<< Home